CAMPINGEN

En lummig och vacker idyll

Välkommen!

Vi finns på västkusten 10 km från Halmstad bara en kort promenad från lång härlig sandstrand och granne med Haverdals naturreservat. Vi har ingen stor lekplats, men vi har andra saker som utomhus schack, boulebana, minigolf och inom gångavstånd finns en hel del andra trevliga saker att göra och se. För mer information tryck här.

Campingområdet består av gräsplaner avdelade med häckar. Alla platser är utrustade med CEE uttag 10 ampere el och jordfelsbrytare, vi har också flertalet platser med vatten och avlopp. Vi har en tömningstation för husbilar och två ställer för tömning av toakasett.

På vårt tältområde kan man få en plats med eller utan el, men självklart kan man tälta på alla våra platser om så önskas. Vi har speciella platser för er med husbil eller som åker husvagn och bara har markis, dessa platser är förhoppningsvis lite grönare då det inte varit något förtält vilket brukar göra det trevligare när man sitter under markisen och njuter av ledigheten.

På campingen finns en butik där vi säljer lite livs och diverse annat som kan vara kul/bra att ha. Då vi tycker om närproducerat så försöker vi ha lokala leverantörer så gott det går, korv kommer ifrån Korvpojkarna i Halmstad, mejeriprodukterna kommer från Wapnö gård.
Här finns glasscafé med glass från vår närliggande glasstillverkare SIA Glass i Slöinge.

Glasscafe´

På campingen finns ett glasscafé och liten butik med livsmedel, presentartiklar, campingtillbehör mm. Vi har nybakta frallor varje dag under högsäsongen, på för- och eftersäsong finns det nybakta frallor endast på helgerna. Under högsäsong kan man köpa frukostpåse att ta med eller äta på vår servering.
I receptionen kan man hyra cyklar, tandemcyklar och supbrädor.

En familjeägd camping

Vi är en familjeägd camping som ligger lite utanför Halmstad cirka 7 km från Tylösand. Vilshärad har precis som Tylösand en lång fin sandstrand med sina härliga sanddynor. Vi har ett stort naturreservat med Skandinaviens högsta sandkulle. I naturreservatet finns många uppmärkta promenadslingor för den som vill ta en härlig promenad eller en joggingtur. Vilshärad har även en liten naturhamn med båtslip och brygga, här är även prefekt att fiska krabbor eller bada om man hellre vill det. Men Vilshärad bjuder på så mycket mer än natur och hav. Här finns gårdsbutik som säljer närodlat, en klädlada, glashytta där man kan prova på att blåsa sitt eget glas och fotbollsgolf. Jag har säker glömt något, men som ni förstår så finns det mycket att erbjuda både för stora och små besökare.
 

Vilshärad Camping startades 1958 av Ivar Eriksson (Lenas farfar), på 70 talet tog Jan Eriksson, tillsammans med sin hustru Ulla, (Lenas föräldrar) över campingen och drev den sen i 46 år. Sommaren 2017 så köpte vi campingen och är således tredje generationen att driva Vilshärads Camping. Vi fick då vår ratt (se bild) som skulle hjälpa oss styra campingen rätt. En trevlig symbol och det är en riktig ratt som har suttit på en båt en gång i tiden.

Campingens ursprung

Campingen hade från början namnet Vikens camping, men nån gång i slutet på 70 talet eller början på 80 talet så ändrades namnet till Vilshärads Camping.

Bilderna är från 1959, 1962, 1975 och 2008

Vi hoppas ni kommer att trivas hos oss under er vistelse!

Varmt välkomna hälsar Lena och Torgny med familj och personal.

Vilshärads Camping KARTLÄNK
Vilshäradsvägen 24
305 65 Vilshärad
tel: 0731-57 27 17
e-post: kontakt@vilsharadscamping.se