Vilshärad

Vår vackra lilla by

Restaurang / Trattoria- The Driftwood

The Driftwood är en italienskinspirerad restaurang med rättigheter som serverar vedungsbakade pizzor eller rätter från menyn. Restaurangen ligger på gångavstånd från campingen (ca 500meter) i riktning mot Gullbrandstorp i samma byggnad som Glashyttan.

Bad

På promenadavstånd från Vilshärads Camping (ca 600 m) finner man den långa barnvänliga sandstranden med sina härliga sanddynor. Stranden sträcker sig ända till Haverdal och bakom sanddynerna ligger naturreservatet. Precis vid ingången till stranden så finns ett litet servicehus med dusch och toaletter. I juli månad finns även en kiosk där man kan köpa glass, och under hela högsäsongen så bevakas stranden av livräddare från Tylösands livräddarskola.

Natur

Precis utanför campingområdet ligger vårt vackra och unika Haverdals Naturreservat med krokiga och skruvade träd samt Skandinaviens högsta sandkulle, Haverdals naturreservat är ett av Hallands äldsta naturreservat. I naturreservatet finns även markerade promenad- och motionsslingor.

Fotbollsgolf

Vilshärads Fotbollsgolfbana ligger vid infarten till Vilshärad och drivs av familjen Kristiansson på Storegård. Fotbollgolf spelas med en vanlig fotboll som skall sparkas genom olika hinder med så få sparkar som möjligt.

Gårdsbutik

På Storegård finns även Vilshärads Gårdsbutik med lokalt odlade grönsaker.

Glashytta

På gångavstång från campingen ligger Steninge Glashytta . Här kan man prova på att blåsa sitt eget glas eller se när Magnus blåser och gör sina konstverk.

Skälvik

Ca 1 km från campingen ligger en liten naturhamn. Här finns även en båtslip där man kan sjösätta sin båt. Det som är väldigt populärt är krabbfiske från bryggan eller de intill liggande stenarna det är bara att välja vilket som passar dig bäst. Vid bryggan finns även en liten strand för sol och bad, eller varför inte ta med kvällsmaten och njuta av solnedgången.

Vilshärads Klädlada

Rakt över Glashyttan hittar ni klädladan. De har blandad kollektion av både herr och damkläder. Ibland får de även in lite barnkläder.

Valborgsmässoafton

Valborgsbrasa och sång njuter man bäst av vid Nissans kant inne i Halmstad. Lättast tar man buss dit då den stannar precis utanför campingen och går sen hela vägen in till stora torg i Halmstad.
Plats: Norre Katts park vid Nissan
Tid:

Midsommarfirande

På campingområdet har vi en midsommarstång som vi gemensamt klär på förmiddagen. Har du plockat lite blommor för midsommarkrans så har vi ståltråd att binda dem med. När stången är klädd och kransarna gjorda så reser vi midsommarstången och alla som sen varit med bjuder vi på fika.
Plats: Gräsytan på campingen vid receptionen
Tid: Från klockan 10.30 klädning av midsommarstång på campingen

 

På eftermiddagen har vi dans kring midsommarstången.
Vår spelman Fredrik kommer att spela och sjunga de klassiska midsommarlåtarna för oss medan vi dansar runt midsommarstången.
Plats:  Gräsytan på campingen vid receptionen
Tid: Klockan 14.00

 

Övriga Evenemang

För evenemang i Halmstad och närområdet titta gärna in på länken nedan för att se vad som händer och är på gång https://www.destinationhalmstad.se/evenemang