ATT GÖRA

GOLF – MAT – SHOPPING

Golf

Halmstad Golfhuvudstaden Vilshärad campingInom Halmstads kommun finns i skrivande stund totalt 10 olika golfanläggningar vilket gör att Halmstad med rätta kan kalla sig Golfhuvudstaden.
På 6 km avstånd finner man Tylösand, med en av Sveriges mest välrenommerade golfklubbar, och i närområdet finner man även Ringenäs golfbana, med sin vidunderliga utsikt över havet och Tylön.
I Ringenäs hittar man även Halmstad Golfarena som erbjuder utmanande golf för både nybörjare och mer erfarna golfare. Här kan du spela även om du inte är medlem i någon klubb.
Haverdals golfbana har förutom en fullängds 18-hålsbana även en djungelbana i skogen och en korthålsbana.
 
 
 
 
 

Vandring / Promenadslingor

 

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig är kanske Halmstads vackraste vandring. En 18 km kustnära stig som slingrar sig längs havet från centrala Halmstad ut till Tylösand och vidare till lummiga Möllegård. Stigen är uppkallad efter prins Bertil, som var Hertig av Halland. Han tillbringade flera somrar här tillsammans med prinsessan Lilian i sommarhuset i Tylösand. Stigen tar dig
genom vacker natur med allt från sandstrand, strandskog, klippor och gamla stenbrott till småbåtshamnar och fiskevikar. Du passerar mäktiga vyer, mysiga badvikar och hemlighetsfulla, historiska platser där det berättas om både stenbrytning och vikingaslag. Mer information finns HÄR Prins Bertils stig finns presenterad i en folder som kan fås på Turistbyrån eller laddas ner från Halmstads kommuns hemsida. Där finns även information om andra promenadstigar och vandringsleder i och omkring Halmstad.

Vandring i Stenhuggarbygd: Här finns 3 stycken leder i olika längd som går i stenindustrins
fotspår. Starten gör man från Gullbrandstorps Hembygdsgård, på anslagstavlan finns kartblad över lederna som man kan ta med sig för att man hela tiden ska veta var man befinner sig. Naturen bland dessa stenbrott är mycket omväxlande och vacker. En av platserna kallas för
nordpolen för att den ligger längs mot norr av alla stenbrotten här. Nordpolen är en populär plats att sitta och ta en paus medan man njuter av utsikten. Vill man veta mer om platserna utmed lederna så finns det ett 30-tal informationsskyltar.

Biskopstorp är ett av södra Sveriges största skogsreservat. Det är också ett av Hallands mest tillgängliga. Här har anlagts tillgänglighetsanpassade vandringsleder, bänkbord, toaletter och det finns bra parkeringsmöjligheter. Gör en utflykt till Biskopstorp och upptäck den unika miljön med mäktig sprickdalsterräng, porlande bäckar och sjöar, gammelskogar
och skogsbetande tamboskap.
Längs ett par av stigarna finns informationsskyltar uppsatta som berättar om Biskopstorps
historia, naturvärden och om de olika skötselmetoder som används för att ställa om
granplantagerna till ädellövskog. Mer information finns HÄR

Strax söder om Simlångsdalen ligger Danska fall. I reservatet finner du gammal bokskog, bergbranter, väl nötta gångslingor och öppna marker. Men det är nog vattenfallet som är den största publikdragaren. En vandringsstig går genom den natursköna bokskogen och
Hallandsleden löper genom reservatet. Fallhöjden från Danska fall till åmynningen några hundra meter bort är 36 meter. Ån bildar flera vackra forsar och fall längs vägen. Stora delar av Assman inom reservatet bildar ett kvill-landskap där vattnet tar olika vägar mellan stenar
och klippor och bildar mängder med små öar, som ett skärgårdslandskap i miniatyr. Mer information finns HÄR

Möllegård ligger utmed Nyrebäcken som kantas av cirka 100-åriga klibbalar. I den norra
delen finns värdefulla betesmarker med grova och vidkroniga hagmarksekar. Här blommar
backsippa om våren. I reservatet kan du ta dig runt på många lättvandrade stigar. Flera
stigar går genom reservatet. Möllegårdsslingan (grön slinga) är en lätt slinga om cirka 2,5
km, vilket tar cirka en timme att gå. I området finns även en kortare slinga (gul slinga) på
cirka 1,7 kilometer. Även "Prins Bertils stig" (blå slinga) utgår från Möllegård. Bord, bänkar
och eldstäder finns på flera ställen utmed stigarna. Mer informations finns HÄR

Galgberget är en mycket populär plats för att springa och gå promenader. Både svårighetsgraden och längderna på slingorna varierar. Här finns tre huvudslingor: 5km,
Hälsans stig på 4km och det upplysta elljusspåret på 3km. Galgbergets vackra bokskog är ett nöje i sig. Här får du sinnesro och kan enkelt koppla av bland de mäktiga träden. På
nordöstra sidan av Galgberget ligger Landalasjön. En mysig liten sjö som är ett populärt strövområde. Här du kan sätta dig ner på någon av bänkarna och njuta av miljön. I vattnet finns en fontän och vildfåglar kommer emellanåt och hälsar på. Vill du ta en paus och skåda den vackra naturen, ta dig då till utsiktsplatsen och njut av en vacker vy över de centrala delarna av Halmstad. Mer information finns HÄR

Virsehatt är ett berg som höjer sig likt en kupol över Sennans dalgång. Här finns fina leder och vackra vyer. Vill du ha en liten tuffare vandring går du uppför berget där du kan njuta av den storslagna utsikten. I reservatet finns det även en digital skattjakt som passar bra för barn. Håll även utkik efter trollet! Karaktären Virse berättar en spännande historia från 400-talet om några bröder som gömt tre skatter i Virsehatt. Med hjälp av kartan kan du hitta skatterna, och vid varje ställe finns ett nytt klipp att lyssna på. Ta med telefon eller surfplatta och lyssna på de spännande berättelserna via QR-koderna. Skattjakten går hela vägen upp på berget. I reservatet kan du träffa både Virse själv och ett troll som ”gömmer sig” på en avsats i berget. Mer information finns HÄR

Kultur och Sevärt

Gillar du konst och Ferrari bilar så är Hotell Tylösand stället du ska cykla eller åka till. Här kan du se Per Gessles Ferrarisamling eller gå konstrunda och titta på ca 400 konstverk.
Halmstadgruppens museum på Mjellby Konstmuseum ligger utmed kustvägen in till Halmstad, och där visas även olika utställningar under året.
I centrala Halmstad, på Stora Torg, finner man Carl Milles staty Europa och Tjuren och strax där intill ligger Slottet och Picassoparken.

På Galgberget finns Hallandsgårdens friluftsmuseum och inte långt därifrån ligger även Hallands Konstmuseum.

Strax norr om Vilshärad finns Särdals Kvarn där man kan köpa sylt och saft i butiken eller njuta av en fika i sommarcaféet. Kvarnen är ett byggnadsminne och under sommaren ordnas visningar och konstutställningar.

Följer man Kustvägen norrut kommer man snart till Ugglarp och Svedinos Flyg- & Bilmuseum med bl.a. Tunnan, Draken och Viggen och många gamla fina bilar.

Vid Slöinge har vi BERTE museum ‑ Livet på landet, är ett privat nostalgimuseum. Ett museum som överraskar med sin storlek, föremålsrikedom och närhet till föremålen. Här kan du vandra runt bland allehanda jordbruksmaskiner, handredskap och traktorer. I uppbyggda miljöer kan du bekanta dig med olika hantverksmiljöer, lanthandel och skola. En nostalgitripp utöver det vanliga.

Mat, Gårdsbutik och Nöje

Vill man uppleva ett pulserande nattliv kan man antingen ta bussen in till Halmstad centrum, där krogarna och restaurangerna med sina uteserveringar ligger tätt, eller så väljer man att hoppa av bussen i Tylösand för att besöka nattklubben Leif’s Lounge på Hotell Tylösand och se Per Gessles utställning av sina och Roxettes många guldskivor. I Tylösand finns även flera restauranger och pizzerior.
Bussen avgår direkt utanför campingen och sommartid går nattbussen större delen av veckan.

Ett utflycktsmål är syltfabriken Hafi i Brännarp. Butiken erbjuder hela Hafis delikatessortiment av marmelader, sylter, chutneys, såser, safter, mousserande drycker, must och mycket mer. Här finns också ett stort utbud av härliga produkter som inte säljs i andra butiker som deras handgjorda rårörda lingon och sylter och marmelader på hink. De säljer även produkter med små skavanker till förmånliga priser.

Wapnö Gårdsbutik hittar du produkter direkt från Wapnö Gårds kretslopp – mejeriprodukter, öl, vatten, cerealier, grönsaker samt nötkött och chark från djur som aldrig har fått antibiotika. Då Wapnö är en öppen gård  så kan man titta på korna och kalvarna, gå en guidad visning eller titta runt på egen hand och se när korna mjölkas.

På Mostorps Gård finns en gårdsbutik som säljer kött som slaktas, hängmöras och styckas i de egna gårdsslakteriet och i deras manuella disk hittar man även deras egentillverkade charkprodukter.

Strandskatorna är en inredningsbutik/smedja i Skintaby utanför Harplinge. Här hittar man designprodukter av olika slag och deras populära strandskata som gett butiken dess namn.

Shopping

I centrala Halmstad finner man ett stort utbud av butiker för alla smaker. Sommartid myllrar det av folk som flanerar på stadens gator, både halmstadbor och turister från Sverige och övriga världen.
Längsmed kustvägen 9 km från oss hittar ni Flygstadens köpcentrum, här finns många olika affärer som ICA Maxi, Willys, Elgiganten, Clas Ohlsson, ÖoB, Jysk, Rusta, apotek, systembolag, skobutik, restaurang med bowling och massa fler affärer.
Vid stadens södra infart, i direkt anslutning till avfarten från E6 ligger vår nya shopping galleria Hallarna, en galleria full av nya spännande butiker, restauranger och cafeér.
Intill Hallarna finns även Stenalyckans köpcentrum med Biltema, Byggmax, Jula och massa fler affärer
Eller varför inte ta en dagstur till det berömda varuhuset Gekås i Ullared.

Aktiviteter

För er som vill spela Padel så finns det på Ringenäs Golfbana, de erbjuder även relax med bad och bastu.
För familjer med barn som vill att det hela tiden skall hända något på semestern kan Halmstad erbjuda aktiviteter för de flesta åldrar. Vill man ha lek, bus och rörelse så har vi Leos lekland. Tycker man om att titta och klappa djur så rekommenderar vi Stadsbondgården, här kan man få klappa både alpacka och kaniner ta en fika eller bara promenera runt på gården.

För den som tycker om att bada men inte vill bada i havet så finns utomhusbadet Simstadion, eller Brottet som det även kallas i folkmun. Simstadion har två uppvärmda bassänger och den stora bassänden är 50 meter lång och har en del för motionssimning och en del av bassänden har en liten vattenrutchkana. Det är gratis att bada och åka vattenrutchkana.
Är vädret dåligt kan man besöka Sannarpsbadets Äventyrsbad här finns vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal, bubbelpool och separata hopp-, motions- och aktivitetsbassänger. Det går lätt att ta bussen från campingen till simstadion eller till äventyrsbadet och man behöver inte byta buss.
Gillar man fart så kanske go-cart är nåt för dig, då vi har en inomhusbana Gokarthallen på Slottsmöllan.

Yoump ligger i flygstadens köpcentrum. Yoump är även detta en träningsanläggning fylld med studsmattor.

Halmstad Arena skatepark är öppen alla dagar finns utanför Halmstad Arena Bad. Det är en betongpark med både street och bowl. I parken är såväl nybörjare som proffs, unga som gamla och killar som tjejer välkomna att åka. Parken är öppen för skateboard-, scooter/kickbike-, inlines- och BMX-åkare.

Halmstad Wakepark ligger i gamla kolbrottet i Grötvik. Wakeboard är en blandning mellan vattenskidor, snowboard och surfing.

Halmstads Turistbyrå ligger vid Österskans i samma byggnad som Halmstad Teater och där kan man få mer mer information om vad som händer i Halmstad.