Vilshärad

Bad

På promenadavstånd från Vilshärads Camping (ca 600 m) finner man den långa barnvänliga sandstranden med sina härliga sanddynor. Stranden sträcker sig ända till Haverdal och bakom sanddynerna ligger naturreservatet. Precis vid ingången till stranden så finns ett litet servicehus med dusch och toaletter. I juli månad finns även en kiosk där man kan köpa glass, och under hela högsäsongen så bevakas stranden av livräddare från Tylösands livräddarskola.

vilshrads strand livrddare 2 strand ingng Vilshrad stranden Vilshrads strand Havet Vilshrad

Natur

Precis utanför campingområdet ligger vårt vackra och unika naturreservat med krokiga och skruvade träd samt Skandinaviens högsta sandkulle. I naturreservatet finns även markerade promenad- och motionsslingor.

trollskogen haverdals naturreservat Naturreservatet Vilshrad Sandkullen Naturreservatet Vilshrad Naturreservatet Vilshrad 7

Padel, Restaurang och After Beach

Vilshärads Padel ligger ca 600 meter från campingen precis vid havet. Padel är en racketsport som i folkmun även kallas padeltennis och det är en blandning mellan tennis och squash som spelas på två planhalvor med nät, men man använder även sig av väggarna som omringar banan. Här spelas även stora tävlingar och i år kommer Padel masters att spelas här. 
Förutom padelbanor så finns här en restaurang som serverar underbar Tapas och under helgerna i juli så arrangeras After Beach med livemusik. vilsharad.se

Vilshrads padel After beach 1 Vilshrads  After beach Vilshrad

 

Fotbollsgolf och Gårdsbutik

Vilshärads Fotbollsgolfbana ligger vid infarten till Vilshärad och drivs av familjen Kristiansson på Storegård. Fotbollgolf spelas med en vanlig fotboll som skall sparkas genom olika hinder med så få sparkar som möjligt.

fotbollsgolf 1 Fotbollsgolf


På Storegård finns även Vilshärads Gårdsbutik med lokalt odlade grönsaker.

Grdsbutik Vilshrads grdsbutik x

 

Glashytta

På gångavstång från campingen har nu Steninge Glashytta flyttat in. Här kan man prova på att blåsa sitt eget glas eller se när Magnus blåser och gör sina konstverk.
Glashytta Glastulpan
 

Skälvik

Ca 1 km från campingen ligger en liten naturhamn. Här finns även en båtslip där man kan sjösätta sin båt. Det som är väldigt populärt är krabbfiske från bryggan eller de intill liggande stenarna det är bara att välja vilket som passar dig bäst. Vid bryggan finns även en liten strand för sol och bad, eller varför inte ta med kvällsmaten och njuta av solnedgången.

Btramp sklvik Vilshrad Sklvi vilshrad skylt Sklvik vilshrad strand sklvik stenar IMG 9002

 

Vilshärads Klädlada

Rakt över Glashyttan och Dagmar Glemmes galleri hittar ni klädladan. De har blandad kollektion av både herr och damkläder. Ibland får de även in lite barnkläder.

Kldlada Kldlada 1

 

Dagmar Glemmes Art Center

Lagom till tredje advent 2017 invigde Dagmar Glemme sitt nya galleri här i Vilshärad. Ni hittar henne i samma byggnad som glashyttan. I galleriet kan ni se och köpa konstverk både från Dagmar Glemme och andra kända konstnärer, samt att det kommer bli vis- och poesikvällar.
Galleri 4 Galleri 2 Dagmar Glemme 1