Att göra

Golf

Halmstad GolfhuvudstadenInom Halmstads kommun finns i skrivande stund totalt 10 olika golfanläggningar vilket gör att Halmstad med rätta kan kalla sig Golfhuvudstaden.
På 6 km avstånd finner man Tylösand, med en av Sveriges mest välrenommerade golfklubbar, och i närområdet finner man även Ringenäs golfbana, med sin vidunderliga utsikt över havet och Tylön. I Ringenäs hittar man även Halmstad Golfarena som erbjuder utmanande golf för både nybörjare och mer erfarna golfare. Här kan du spela även om du inte är medlem i någon klubb.
Haverdals golfbana har förutom en fullängds 18-hålsbana även en djungelbana i skogen och en korthålsbana som båda två är helt gratis.
I Vilshärad finns en Pay&Play bana med endast strandängarna som skiljer den från havet. Under fem helger i juli bjuds där även på After Beach med liveband direkt på övningsgreenen!

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig - HalmstadPrins Bertil var Hertig av Halland och tillbringade mycket tid tillsammans med sin hustru Prinsessan Lilian i deras sommarhus i Tylösand eller på golfbanan. I maj 1998 invigde Prinsessan Lilian stigen som fått namn efter Prins Bertil och som är ca 18 km lång.
Prins Bertils stig finns presenterad i en folder som kan fås på Turistbyrån eller laddas ner från Halmstads kommuns hemsida.
Där finns även information om andra promenadstigar och vandringsleder i och omkring Halmstad.

Kultur och sevärt

Halmstadgruppens museum på Mjellby Konstmuseum ligger utmed kustvägen in till Halmstad, och där visas även olika utställningar under året.
På Hotell Tylösand kan man studera Tres Hombres Art's unika, permanenta konstutställning där konsten utgör en naturlig del av hotellets inredning. Utställningen kompletteras med olika utställningar under året.

Europa och Tjuren - Carl Milles - Halmstad I centrala Halmstad, på Stora Torg, finner man Carl Milles staty Europa och Tjuren och strax där intill ligger Slottet och Picassoparken.

På Galgberget finns Hallandsgårdens friluftsmuseum och inte långt därifrån ligger även Hallands Konstmuseum.
Strax norr om Vilshärad finns Särdals Kvarn där man kan köpa sylt och saft i butiken eller njuta av en fika i sommarcaféet. Kvarnen är ett byggnadsminne och under sommaren ordnas visningar och konstutställningar.
Följer man Kustvägen norrut kommer man snart till Ugglarp och Svedinos Flyg- & Bilmuseum med bl.a. Tunnan, Draken och Viggen och många gamla fina bilar.

Nattliv och nöje

Vill man uppleva ett pulserande nattliv kan man antingen ta bussen in till Halmstad centrum, där krogarna och restaurangerna med sina uteserveringar ligger tätt, eller så väljer man att hoppa av bussen i Tylösand för att besöka nattklubben Leif’s Lounge på Hotell Tylösand och se Per Gessles utställning av sina och Roxettes många guldskivor. I Tylösand finns även flera restauranger och pizzerior.
Bussen avgår direkt utanför campingen och sommartid går nattbussen större delen av veckan.

Shopping

 
I centrala Halmstad finner man ett stort utbud av butiker för alla smaker. Sommartid myllrar det av folk som flanerar på stadens gator, både halmstadbor och turister från Sverige och övriga världen.
Längsmed kustvägen, i stadens utkant, strax intill Halmstads flygplats finner man Flygstadens moderna köpcentra, med livsmedelsbutiker, hemelektronik, trädgårdsbutik, gör-det-själv-butiker, skor och mycket mer. Numer finns här även ett Systembolag.
Vid stadens södra infart, i direkt anslutning till avfarten från E6 ligger Eurostop, en galleria med butiker under tak. Ett trevligt alternativ när vädret inte tillåter ett besök på stranden.
Intill Eurostop finns även Stenalyckans köpcentrum.
Vill man åka till Ullared kör man Kustvägen norrut och ansluter till E6 vid Heberg.

Aktiviteter

 

För familjer med barn som vill att det hela tiden skall hända något på semestern kan Halmstad erbjuda aktiviteter för de flesta åldrar. Äventyrslandet, med ett stort badland och många åkattraktioner, ligger lättillgängligt utmed Nya Tylösandsvägen.
Inte långt därifrån ligger utomhusbadet Simstadion, eller Brottet som det även kallas, som öppnar för simning redan klockan 7 på vardagar.
Är vädret dåligt kan man besöka Sannarpsbadets Äventyrsbad eller så kan man åka go-cart både utomhus på Östra Strandens Go-Kartbana och inomhus på Gokarthallen på Slottsmöllan.

 


Destination Halmstad
Halmstads Turistbyrå
ligger vid Lilla Torg och där kan man få mer mer information om vad som händer i Halmstad.